Voorlopige website van

Contactgegevens


Startpagina


Korte samenvatting van enkele van onze spellenBotanists

In dit spel ben je een handelaar en verkoop je mooie bloemen. Koop zaden op de markt en plant die in je eigen tuin. Als je de juiste kleuren bloemen hebt, kun je die weer verkopen als er vraag naar is. Dan verdien je daar punten mee en voorkom je ook minpunten.
Chartered: The Golden Age

Bouw bedrijven langs de Amsterdamse grachten en zorg dat ze uitbreiden en zelfs fuseren. Maar alleen als jij ook die aandelen hebt zal je veel geld verdienen in dit spel. Dit spel heeft veel weg van Acquire maar ziet er mooier uit en gebouwen gaan nu ook de hoogte in!
Chocolatiers

Maak een mooi doosje met bonbons. Zorg dat er veel van dezelfde smaak chocolaatjes naast elkaar liggen en verdien daar punten mee, maar houd je tegenstanders goed in de gaten! Niet alle smaken chocolade zijn even vaak verkrijgbaar maar gelukkig heb je ook 3 “jokers” die je kan inzetten.
Dust in the Wings

Verplaats de vlinders over het bord. Aan de rand van het bord liggen kaarten met verschillende voorwaarden. Kijk of ergens een groepje vlinders voldoet aan die voorwaarde, bijvoorbeeld een groep van 3 blauwe vlinders. Als dat klopt krijg je die kaart en verdien je punten. Een berg vrolijk gekleurde houten vlinders op het speelbord!
Rollecate

De trein Rollecate is op stoom en wil lekker vooruit. Leg jij goede kaarten op tafel zodat hij kan doorrijden? Maar pas op, als het tegenzit krijg je een stapel vol met minpunten, Je medespelers kunnen je flink dwars zitten.
Sierra West

Het spel kan met 4 verschillende modules gespeeld worden. Maak een plan met 3 kaarten wat je gaat doen, verplaats je pioniers over het bord en wandelpad dat je hebt gemaakt en voer de acties uit. Bij de eerste module Apple Hills worden er appels geoogst waar niet alleen jij, maar ook alle andere spelers gebruik van mogen maken.
Walking in Burano

Er liggen een hoop kaarten op de tafel. Dit zijn delen van huizen die je kan bouwen in je straat. Bouw alle huizen het liefst alle etages in dezelfde kleur, zorg voor verschillend gekleurde huizen in je straat. Verdien punten met de aanwezigheid van veel katten, gekleurde luifeltjes, groene planten, bloempotten, lantaarns of wandelaars in de straat.

Castello Methoni

Dit is een nieuwe uitgave van het spel Castello (van 999 Games), maar nu voor 3-5 spelers.
In plaats van eenvoudige blokjes kun je nu met mooie kasteeltjes bouwen. De muren en torens zien er ook prachtig uit. Eens kijken of de regels ook gewijzigd zijn.
Chakra

Heb jij je energie helemaal op orde? Zorg in dit spel dat de energie zich in de juiste chakra’s bevindt, laat negatieve energie in de aarde wegvloeien. Oftewel, neem steeds nieuwe gekleurde steentjes op je speelbord en schuif deze volgens de regels naar boven of naar beneden totdat zoveel mogelijk kleuren zich op de juiste plek bevinden. Hier scoor je punten mee! Als een speler 5 Chakra’s helemaal op orde heeft is het spel afgelopen. De speler met de meeste punten wint het spel.
Kami

Bij het spel Kami krijgt iedere speler 8 kaarten in zijn hand. Om de beurt moeten spelers hun kaarten uitspelen om aan te vallen of te verdedigen. Passen kan natuurlijk ook. De speler die zijn laatste kaart uitspeelt krijgt zoveel punten als die kaart waard is. Daarna spelen ze de volgende ronde. Wie 15 punten heeft wint het spel.
Kingdomino Duel

In Kingdomino Duel dobbel je met 4 dobbelstenen, hiermee worden 2 domino’s gemaakt. Vervolgens kun je deze met het bijgeleverde potlood op je blaadje intekenen. De puntenscore gaat volgens het ‘normale’ Kingdomino principe. Er zijn wel kleine extra’s bijgekomen die een speler mag uitvoeren in deze kleine 2 persoonsvariant. Kom deze eens uitproberen.
Poule Poule

In het spel Poule Poule speelt zich een film voor je ogen af, waarin verschillende boerderijdieren een rol spelen. Zie jij 5 eieren op tafel? Als iedereen het ermee eens is verdien je 1 punt, bij 3 punten heb je het spel gewonnen. Maar als niet iedereen het ermee eens is kijken we de film nog even in slow-motion terug, want liggen die 5 eieren er inderdaad wel?
Queenz: To bee or not to bee...

Iedereen wil wel een kleurrijke tuin. Verzamel van één kleur een groep bloemen om daar een honingpot mee te scoren. Heb je honingpotten in alle 5 kleuren, dan krijg je extra bonuspunten. Zorg voor bijen rond de bijenkasten voor veel punten aan het eind van het spel. Vul 5 stukken tuin helemaal met bloemen en daarmee is het spel afgelopen. Ook in dit spel wint de speler met de meeste punten.

Terug naar boven
Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51-59
2408 NV Alphen aan den Rijn


Postadres:
Spellen aan den Rijn
Europalaan 235
2408 BK Alphen aan den Rijn

facebook.com/spellenaandenrijn
@spellen_ad_rijn
spellenaandenrijn

Terug naar boven