Image

Geschiedenis

Wij zijn Spellen aan den Rijn. Een initiatief van een aantal vrijwilligers die graag een spellenclub in Alphen aan den Rijn wilden beginnen. Eerst hebben we via Wijkvereniging de Pionier spelmiddagen georganiseerd, dat was erg leuk. Toch werd de animo te weinig om een zaal te huren en zijn we bij Marius en Brigitte thuis verder gaan spelen.
Toen we via mond-tot-mond reclame en via Social Media weer steeds meer mensen bij elkaar verzamelden met dezelfde interesse werd het te druk in huis. We hebben besloten onder de vlag van Spellen aan den Rijn voor het eerst op 28 september 2014 een zaal te gaan huren bij Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Nu nog steeds

Marius en Brigitte slepen samen met Rene en Trees maandelijks in totaal wel 6 kratten vol met spellen naar het wijkcentrum (en weer terug). Ook staan deze 2 echtparen per toerbeurt achter de bar voor u klaar en verzorgen zij het Chinees buffet. Zonder deze vrijwilligers zou de spellenclub niet bestaan!

Nog steeds zijn Marius en Brigitte bij binnenkomt graag uw gastheer/vrouw om u wegwijs te maken en later op de dag kunt u bij Rene of Trees terecht voor een drankje bij de bar of informatie over het buffet.

Over onze speldagen

We hebben een open en toegankelijk karakter, iedereen mag meedoen. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, je kan ook zomaar komen binnenlopen als we een speldag hebben.
Bij ons vind je mensen die spellen spelen met uiteenlopende thema’s of moeilijkheidsgraad. Er zijn altijd nieuwe mensen die een relatief eenvoudig spel spelen en mensen die al jaren over de vloer komen en graag een lang spel voor gevorderden en experts spelen.
Daar bedoelen we helemaal niets mee, iedereen is welkom en alle spellen zijn van waarde, de doelstelling is iedereen een prettige speldag aanbieden waar je gelijkgestemde mensen kan treffen die ook graag een bord of kaartspelletje op tafel leggen.
Als je gewoon een lekker ontspannen dobbelspelletje wil doen is dat voor ons net zo goed, als iemand die liever urenlang een ingewikkeld spel doet en moet opletten en berekenen of hij wel aan genoeg punten komt om te winnen.

Slechts 1 regel staat bij ons voorop: We laten iedereen in zijn waarde en het doel is dat iedere bezoeker met een glimlach vertrekt en de volgende keer weer terugkomt. O jee, dat zijn 2 regels, of 3 zelfs. : - )

Nieuw?

Kom je voor het eerst vergeet dan niet even onze FAQ's te lezen, daar worden de meeste vragen wel beantwoord. 

 

 

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics