Nieuw spel: Joomla!

Ik ben begonnen met een nieuw spelletje te leren: Joomla! Website bouwen en beheren. Je zou zeggen stap 1 is bouwen en stap 2 is beheren. Ik ben begonnen met beheren, verder (uit)bouwen kan ik hierna wel altijd nog leren.

Ik dacht dat websites bouwen iets voor jonge mannen was, die met een hoodie op een zolderkamertje zitten. Dat je dan met een zwart scherm met veel groene letters je weg moet zien te vinden. Websites bouwen en hackers en zo, één pot nat. Maar nee, Joomla! oogt op het eerste gezicht zeer gebruiksvriendelijk. De tijden zijn veranderd. Ook dit is een programma wat al keurig door iemand is 'geschreven' om anderen weer te helpen.

Joomla

Ik heb iemand gevonden die mij wil helpen met het opstarten van de wensite en mij wegwijs maken. Hulde! Ik mag dus meteen beginnen met stap 2. Het voordeel van stap 2 is dat je lekker kan rondsnuffelen, kijken waar je vanalles kan vinden. Teksten een beetje aanpassen, spelfouten eruit, maar ook afbeeldingen toevoegen.

Dus ik wandel nu als ik tijd heb af en toe door de krochten van het internet, nee, het voelt meer alsof ik backstage rondloop bij de kleedkamers en de techniek en de productie, het valt reuze mee.

Ik open veel deuren, maar vaak zie ik alleen dingen waar ik (nog) niets aan heb, dus doe ik er niks mee en sluit ik de deur weer voorzichtig alsof ik er niet geweest ben. Niks aan den hand.
Met een beetje rondsnuffelen kom ik ook vaak wel bekende pagina's en stukken tekst tegen. En hoe vaker je rondloopt, ga je de volgorde van het doolhof snappen. Nu kan ik weel gewoon in één keer iets weten te vinden zonder lang te moeten zoeken. Gaat steeds beter!

Het is redelijk AirlineTicket-2.jpgeenvoudig, maar dat kan ook liggen aan mijn achtergrond: altijd voor mijn werk achter de pc gezeten en met zoveel verschillende programma's gewerkt op verschillende vakgebieden. Facturen, maar ook in de reisbranche gewerkt met reserveringssystemen en wat dacht je van de vliegtickets! Tegenwoordig boek je die eenvoudig vanaf je pc thuis maar daar was 'vroeger' een heel team op een hoofdkantoor voor nodig om allemaal onmogelijke codes in de computer in te voeren en alles netjes uit te printen!

Tijden veranderen, nu is de tijd gekomen dat deze 'boomer' en 'noob' een website gaat beheren. Moet niet gekker worden!

Geschreven door: Brigitte den Hartog, 23 maart 2023

Foto's 1 : Chat GPT
Foto 1: Stockfoto internet

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics