Pubquiz team Spellen aan den Rijn

Sinds kort doet Spellen aan den Rijn ook met een wisselend team mee aan diverse pubquizzen.

Zo deden we vrijdagavond 16 juni met een gezellig Pubquiz-team van Spellen aan den Rijn mee aan de quiz bij Pannenkoekenrestaurant Tante Truus in Woerden.

 354052905 580206334243156 5540872195939761115 n

Vlnr. Marius, Brigitte, Ingrid, Elvira (en niet op de foto: Evelien en Anne)

We waren ruim op tijd aanwezig waardoor we eerst nog gezellig gezamenlijk een pannenkoek konden eten, wat drinken en elkaar leren kennen. Dit was de eerste keer dat dit net nieuwe samengestelde team bij elkaar was gekomen voor een pubquiz. 

Het ging heel erg lekker. Iedereen kon elkaar goed aanvullen. Ronde 1 waren afbeeldingen van 'sporten' zoals Zwerkbal, Vrouwdragen en Kaasrollen. Niet echt sporten maar meer vreemde bezigheden :-) . We hadden er bewonderingswaardig genoeg een heleboel goed. Bij de muziek (ronde 2) kon je duidelijk leeftijd en interesse onderscheiden en heeft iedereen wel goed kunnen meedoen.
Bij de tussenstand hoorden we dat we op de eerste of tweede plek stonden, welke precies werd niet bekend gemaakt.

Ik moet zeggen dat ronde 3 (bekende mensen moesten met de juist jaartallen verbonden worden, zoals John F. Kennedy 1917-1963) geheel 100% juist is ingevuld door Anne. Ronde 4 was triviant kennis zoals de bewakingseenheid van de paus = Zwitserse garde. Het waren vragen die we allemaal wel wisten of allemaal niet.
Bij de tussenstand nu bleek dat we 'nog steeds' op de eerste plek stonden met 3 punten voorsprong.

De 5e ronde was 'petje op - petje af'. Je moest met de hele groep gaan staan of zitten om aan te geven wat het antwoord was. Meteen vielen er al groepen af bij de eerste of tweede vraag. Bij de derde vraag echter had iedereen het fout. Zou dan deze ronde niet hierbij klaar zijn? De regels werden ter plaatse gewijzigd en de laatste afgevallen groepen mochten allemaal weer meedoen voor vraag 4.

Helaas hadden wij de Eiffeltoren wat lager ingeschat (het waren vooral vragen met getallen in deze ronde en dan hoger of lager, waar of niet waar, enz) en lagen we na vraag 4 alsnog uit het spel. Onze geduchte tegenstanders konden hierdoor lekker verder gaan met scoren en wij moeten dat met lede ogen aanzien. Ruim driekwart van de zaak zat in deze ronde te 'wachten' en had niets te doen. Niet geschikt voor een pubquiz ons inziens.

Ronde 6? Die werd niet gespeeld. Schijnbaar zaten ze in tijdsnood en moest de zaak om 22.00 uur eigenlijk al gesloten zijn. Wij zaten te mopperen en braaf op ronde 6 te wachten voor een laatste revanche maar die kwam niet. 

Abrupt was de quiz ineens afgelopen, eindigden wij met 1 punt verschil op de 2e plek en werd iedereen binnen een kwartier buiten gezet. We hebben echt een hele leuke avond gehad, elkaar beter leren kennen. Wat mij betreft zelfs nieuwe vrienden gemaakt, maar de pannenkoeken van Tante Truus hadden een zure nasmaak.

We willen graag revanche en kunnen niet wachten op een volgende pubquiz!

Weet jij ergens een leuke pubquiz waar we zeker naar toe moeten en/of wil je je bij ons aansluiten?
Stuur een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics