Catan Wereldkaart groot succes!

We hebben de uitgebreide Kolonisten van Catan Wereldkaart met 10 personen gespeeld op de speldag van 11 juni 2023. Het begon even wat rommelig omdat we de regels nog even gezamenlijk moesten doornemen maar het was uiteindelijk een feest om te spelen. 

 fd75f6dd 5c12 4176 800d 765a94b913a2Eerst werd er bepaald wie de startspeler mocht zijn, de speler daar 'tegenover' was ook actieve speler, zodat alle spelers steeds om de 5 beurten aan zet waren en niet steeds 10 beurten hoefden te wachten. Grondstoffen ruilen met de bank en bouwen mochten alle spelers iedere beurt. Pas als iedereen weer klaar was gooiden de volgende actieve spelers ieder met één dobbelsteen om de nieuwe inkomsten van grondstoffen te bepalen en zo ging het spel verder.

Het was met een paar aangepaste regels eerst even inkomen, maar al snel speelde het spel vlot. De startspelers roze en geel plaatsten hun dorpen rechtonderin (Azië) vlakbij elkaar. Gelukkig had geel daardoor meteen steen en hout inkomsten en bouwde snel een straat naar het water om naar het eiland (Australië) te willen gaan varen, maar helaas, nadat er wel een dorp aan de kust was gebouwd kwam daar een zeerover te liggen dus de oversteek kon niet gemaakt worden en het schip is daar de rest van het spel blijven liggen.

De gele speler had wel aan de linkerkant van de kaart (Amerika) wel een langste handelsroute maar ook die werd afgepakt door een andere speler. Ondertussen bouwde de speler met de kleur wit lekker het grote eiland (Australië) vol en hield wijselijk zijn mond. De roze speler wist een ander klein goudeiland (Japan) te bereiken.

Roze won het spel met 12 punten en wit verloor nipt met 11 punten, maar het scheelde niet veel. de andere spelers kwamen daar met 9 of 8 punten ergens pas achteraan.

Voor wie het nog even wil lezen hoe dit spel werkt:

De spelregels vind je hier.

Er was erg veel animo voor, later op de dag na het avondeten is er door andere spelers nog een keer gespeeld. Hoogstwaarschijnlijk komt deze kaart binnen het jaar nog eens op tafel. Houd deze website (of ons via Facebook) in de gaten en/of kom ook eens kijken op onze andere speldagen waar van alles te beleven is. Graag tot ziens!

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics