Kedeng kedeng...

De trein stoomt door in Alphen aan den Rijn. Zelfs tijdens een zondag dat Max heel Zandvoort op zijn kop heeft gezet hebben wij in Alphen de boel ook op stelten gezet. Maar liefst 43 deelnemers wisten de weg naar Alphen aan den Rijn te vinden. IMG 1083

Iedereen had een spel meegenomen en we hebben nog nooit zoveel edities van Ticket to Ride bij elkaar gezien, misschien een keer een hele Ticket to Ride dag organiseren? Maar niet iedereen zit daarop te wachten, dat snappen wij best.
Een ander opvallend fenomeen was dat er meer dan 3 stuks First Class aanwezig waren en ik heb hem dus op twee tafels tegelijkertijd zien liggen.
Ook eindelijk is er een keer een 18xx op tafel gekomen. 1888-N smaakt naar meer, ook liefhebbers van dit genre zijn welkom en wil ik aanmoedigen om eens vaker langs te komen. Via de WhattsApp kan voor een spel als deze van te voren afgesproken worden, neem contact op met mij om aan de App-groep toegevoegd te worden.
Voor de meeste andere spellen zijn afspraken niet nodig want het was gisteren weer overduidelijk dat spontaan een spel uitkiezen en spelen toch gewoon het leukste is. Onverwacht met iemand aan een tafel terechtkomen en nieuwe vrienden maken is toch het waar het om gaat?

We hadden ook 3 speciale gasten over de vloer. Alon Nir van Formula Games heeft zijn nieuwste spel Robo Factory met veel mensen gespeeld en het is een echte aanrader wat mij betreft, binnenkort een recensie van dit spel op de website borspelwereld.nl, kijk daar ook eens voor de andere recensies van uw organisator en schrijfster van dit stukje.
Ook Martijn Brouns was aanwezig met het kaartspel The Huntsman Society. Een review van dit spel kunt u reeds hier vinden.
Tenslotte van ook Kyra van Wingerden aanwezig om alles te vertellen over de Bordspellencruise van 6 februari, samen georganiseerd met Captain Cruise.

Het was zoals gezegd een hele fijne speldag, we hebben complimenten gehad over de grote zaal waar we tegenwoordig spelen (zelfde wijkcentrum), de nieuwe zaal bevalt heel erg goed. Ook weer complimenten voor de hard werkende vrijwilligers die weer een fantastisch Chinees buffet hebben willen verzorgen voor 22 eters (en opruimen).
dorianEn uiteraard een compliment voor alle aanwezigen, organiseren van een spellendag is één ding, de gezelligheid en het laten slagen van zo'n dag die je met z'n allen.

Wij kunnen niet wachten op de volgende speldag 24 september, u ook niet?

Nu al kan ik verklappen dat we iets met Carcassonne gaan doen, maar ook Bowie Derwort van Garlock Games komt het spel Kingdoms Rise & Fall: Dorian demonstreren. Voor de mensen die niet tot Spiel kunnen wachten, is het spel nu al bij ons te spelen!
Alle andere spellen zijn uiteraard ook altijd welkom op de speldag.

Graag tot ziens!

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics