De winst was binnen handbereik

We zijn trots op ons Pubquiz team van Spellen aan den Rijn. Alweer een quiz waarbij we de 2e plaats hebben behaald. Deze keer was dat bij de pubquiz in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. We presteren vaak boven gemiddeld (afkloppen). We merken dat het belangrijk is om een heel divers team te hebben. Man / vrouw / meerdere generaties. Zelfs als je niets weet maar meegaat voor de gezelligheid zijn we blij met je! Interesse om ook een keer mee te doen? We gaan vaak in verschillIende samenstellingen, afhankelijk van de datum en wie er dan zin of tijd heeft. Wil je het een keer proberen? Iedereen is welkom, laat het maar weten!f937fc66 6956 49b3 a64c 97e09fb3c02c

“Hou je van pubquizen?” Deze vraag kreeg ik een paar weken geleden van Brigitte. Tja, nooit gedaan, maar het leek me wel leuk om eens te doen, dus met Brigitte afgesproken dat ze me zou laten weten als er iemand nodig was om het team van Spellen aan den Rijn compleet te maken. Op 19 september was het zover, een pubquiz in Parkvilla. Er was iemand ziek en ze zochten een invaller. Dat is bij mij om de hoek, dus geen probleem, ik wilde het graag eens proberen.
Er deden 9 teams mee en er waren 6 categorieën met ieder 6 vragen. Het begon al goed, de eerste vraag wisten we niet. Na 3 ronden werd er een tussenstand opgemaakt en we dachten dat we van de 18 vragen, er toch wel 4 goed hadden. Het bleken er echter 12 te zijn en daarmee stonden we op een gedeelde 1e plaats.
Na de pauze weer 3 rondes met ieder 6 vragen. Een aantal vragen was niet helemaal duidelijk gesteld, wat voor verwarring zorgde, maar dat werd direct door de quizmaster opgelost. Die praatte graag en veel, dus dan kwam dat ook wel weer goed. De tweede ronde speelden we met meer vertrouwen en ook wel iets fanatieker, want de winst was binnen handbereik. Toen toch weer een aantal lastige vragen en uiteindelijk zijn we op de 2e plaats geëindigd met 1 punt achter nummer 1. Niet slecht voor mijn 1e pubquiz en we gingen allemaal naar huis met een lekker flesje wijn. Maar of ik nu van pubquizen hou weet ik nog steeds niet. Dus, Brigitte, als je nog eens iemand nodig hebt, weet je me te vinden.

Trees Raps

 

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics