Spelvakantie

Een spel achterna reizen blijft toch altijd erg leuk. Ik denk dat al duizenden mensen (waaronder heel veel Nederlanders) met een Carcassonne-spel in gedachten de Zuid-Franse stad Carcassonne hebben bezocht; al dat niet met het spel onder hun arm en zoekend naar de juiste hoek voor de foto van de afbeelding van de doos.

young adult caucasian man taking selfie with mobile medieval castle carcassonne france 138670 3100Hoe leuk is het om dat spel ‘levend’ te zien worden. (Eigenlijk zijn deze ‘levende’ objecten tot een spel gereduceerd, maar dat terzijde). Zo heb ik me zelf ook ‘schuldig’ gemaakt aan Carcassonne, maar ook Le Havre en Mont Saint Michel (spel van Drei Magier Spiele) heb ik bezocht voor wat betreft Franse plaatsen.

Ook dit jaar ga ik weer spelgerelateerde plaatsen bezoeken. Al een tijdje staat op mijn verlanglijstje om de Zuid-Duitse plaatsen uit het spel Thurn und Taxis te bezoeken. Niet fanatiek genoeg helaas, alleen Stuttgart, Ulm, Kempten en Freiburg zijn tot nu toe gelukt.

Dit jaar staat een rondreis in Tsjechië en Oostenrijk op het programma voor de vakantie. De uitgelezen kans dus om Pilsen, Budweis, Linz, Salzburg en Innsbruck aan te doen. Dat zet nog eens zoden aan de dijk (om maar even een oer-Hollands spreekwoord erin te gooien).

In een oude column van mede spelliefhebber Tamara van februari 2018 lees ik over Colditz, die kunnen we op de heenweg naar Praag ook meteen even aandoen. De andere tips in dit Oost-Duitse gebied zijn helaas niet haalbaar, althans niet in deze vakantie.

Altijd genieten van de mooie spelfoto’s die eind van de zomer op het internet verschijnen. Ik nodig jullie uit deze mooie foto’s hier onder deze column te plaatsen.

Helaas heb ik te weinig tijd en geld in mijn leven om alle spellen achterna te reizen. Of ach, het najaar is altijd één grote spelvakantie. We gaan immers jaarlijks naar Essen!

Als je nu nog niet een hotel geboekt hebt, het is al bijna juli, ben je al te laat. Alle betaalbare hotels op loopafstand of korte openbaar vervoer-verbinding zijn al uitverkocht. Als je per nacht niet meer wilt betalen dan je destijds voor je huwelijksnacht hebt gedaan althans…

Maar Essen is alleen 4 tot 5 dagen? Welnee, de voorpret begint thuis al. De meeste bezospiel2015ekers gaan goed voorbereid op pad met plattegrond en de standnummers die echt bezocht MOETEN worden, de fanatiekelingen weten precies welke spellen waar als eerste donderdagochtend een sprint voor getrokken MOET worden.

Zodra de Tabletop Together Tool online gaat, kan de voorselectie beginnen. En vergeet niet een week voor vertrek de laatste actuele plattegrond uit te printen van The Duke of Earl op Boardgamegeek.

Herfstvakantie? Spiel en vakantie? Hard werken zal je bedoelen. Zullen we volgend jaar in de zomer toch maar weer naar Zuid-Frankrijk trekken met hooguit één dagje Carcassonne. En voor de rest lekker op het strand liggen, of bij het zwembad. En dan nemen we enkel een klein dobbelspelletje mee.

Misschien zo’n leuke Roll and Write? Gewoon pen, papier en dobbelstenen, zo makkelijk mee te nemen, veel spelplezier, zelfs solo. En er zijn heel wat nieuwe Roll and Write-spellen uitgekomen het voorbije half jaar...

 

Eerder gepubliceerd 03-07-2019, Kolomnisten van de Lage Landen, www.bordspelmania.eu

Foto's: 1) ©Freepik 2) ©Brigitte den Hartog

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics