Image

Geschiedenis

Wij zijn Spellen aan den Rijn. Een initiatief van een aantal vrijwilligers die graag een spellenclub in Alphen aan dIMG_0302.jpgen Rijn wilden beginnen. Eerst hebben we via Wijkvereniging de Pionier spelmiddagen georganiseerd, dat was erg leuk. Onder de naam de Pionniers zijn we begonnen.

Met dit fantastiche logo. Een blauw pionnetje ;-)

Helaas was er te weinig animo op de speldagen om een zaal te blijven huren en zijn we bij Marius en Brigitte thuis verder gaan spelen. Dat ging en tijdje prima.

Toen we later via mond-tot-mond reclame en via Social Media weer steeds meer mensen bij elkaar verzamelden met dezIMG 0304elfde interesse werd het te druk in huis en zijn we weer verder gaan kijken.

We hebben besloten onder de vlag van Spellen aan den Rijn voor het eerst op 28 september 2014 een zaal te gaan huren bij Wijkcentrum Kerk en Zanen.

We hebben een mooi logo ontwikkeld naar het idee van het logo van de gemeente Alphen aan den Rijn met in de S en de R de stroming van de Rijn afgebeeld. 

Marius en Brigitte sleepten samen met Rene en Trees maandelijks in totaal wel 6 kratten vol met spellen naar het wijkcentrum (en weer terug). Ook stonden deze echtparen (en nog steeds) per toerbeurt achter de bar voor u klaar en verzorgen zij samen met het echtpaar Paul en Hennie het Chinees buffet. Zonder deze vrijwilligers zou de spellenclub niet bestaan!

Marius en Brigitte zijn bij binnenkomt graag uw gastheer/vrouw om u wegwijs te maken en later op de dag kunt u bij Paul, Hennie, Rene of Trees terecht voor een drankje bij de bar of informatie over het buffet.

Tussenstop

Helaas is er door de coronajaren vanaf begin 2020 t/m 2022 niet veel te beleven geweest. In mei 2022 zijn we met hulp van Spelgroep Phoenix weer een keer een proef-speldag gaan organiseren. De hoge opkomst verbaasde ons ten zeerste en gaf de aanleiding om na de zomer het in september, oktober en november 2022 weer te gaan proberen.

Image_9.jpg

De animo en enthousiate reacties waren overweldigend. Zoveel oude bekenden die ons weer wisten te vinden en ook nieuwe mensen die de hobby hebben ontdekt. We hebben besloten weer vol gas te gaan geven en begin 2023 is er een frisse start gekomen.

Zo hebben we dankzij Dick Verschuur deze website in de lucht gekregen en dankzij André Ouwehand een prachtig nieuw logo kunnen ontwikkelen. We zijn enorm trots op onze nieuwe polo's en de vistitekaartjes waarop ook de samenwerking met spellenspeciaalzaak Hoge Ogen staat, de beste spellenwinkel van Alphen aan den Rijn.

hoge–ogen

 

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics