Image
Waar kan ik Spellen aan den Rijn vinden?

We spelen in Buurthuis Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51-57
2408 NV Alphen aan den Rijn

Het gebouw kun je vinden op het kruispunt van De Oude Wereld en de Evenaar. Hier is een plein waar gratis geparkeerd kan worden. Het is ook op loopafstand van het station, via het Europapark eenvoudig te vinden. De voordeur is even doorlopen en in een hoekje verstopt.

De zaal is op speldagen geopend van 13.00-22.00 uur.

Wanneer spelen jullie?

Kijk in onze agenda of er een speldag is. Dit is altijd een zondag. We spelen niet op een vaste zondag in de maand, het is afhankelijk van feestdagen en andere grote spelevenementen.
De zaal is op speldagen geopend van 13.00-22.00 uur.

Hoe laat begint het?

De zaal is op speldagen geopend van 13.00-22.00 uur.

Wat zijn de entreekosten?

Wij vragen aan iedereen een bijdrage van € 2,- per persoon. Rond 16.00 uur loopt er iemand langs om deze bijdrage op te halen. Ga je eerder weg of kom je later binnen informeer dan even bij wie je de bijdrage kunt betalen.
We hebben een QR code die je kan scannen en daarmee betalen. Eventueel is het mogelijk om 2 euro contant te betalen, dan graag gepast meenemen. Of je kan eventueel met een Tikkie betalen.

Kan ik voor het eerst zomaar binnenlopen?

Laat ons weten dat je komt. Wij willen je graag een warm welkom geven bij onze groep, stuur een email naar spellenaandenrijn@gmail.com dan zullen wij je ontvangen en wegwijs maken.
Het is het prettigste als je er dan meteen in het eerste half uur bent, dan hebben we alle tijd voor je om een geschikt spel en medespelers voor je te vinden.
Heb je je niet aangemeld is dat geen probleem. Informeer even naar een aanwezige gastvrouw/man en die helpt je graag, iedereen is een keer voor het eerst komen kijken (en gelijk meedoen!)

Moet ik mezelf aanmelden/afmelden?

We zijn een open spellenclub en vrij toegankelijk. Het is niet nodig om je aan te melden of af te melden. We zien vanzelf of je er bent of niet en rond 16.00 komt er iemand langs om het toegangsgeld in ontvangst te nemen.
Als je in het eerste half uur binnen bent is het makkelijk om aan te schuiven bij een spel. Mocht iedereen te druk zijn met spelen kan het zijn dat je even moet wachten.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

We zijn altijd bereikbaar via het emailadres spellenaandenrijn@gmail.com
Verder kun je ons vinden op Facebook en via daar een bericht sturen.
Als je eenmaal bekend bent bij ons kun je deelnemen aan de WhattsApp groep voor de laatste berichten / bijzonderheden en om een vraag te stellen.

Is de spellenclub geschikt voor kinderen?

De bordspellen die we spelen hebben meestal een moeilijkheidsgraad vanaf 10 jaar. Afhankelijk van het spel en het kind is soms vanaf 8 jaar ook mogelijk. We hebben de regel dat kinderen tussen de 8 en de 13 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een ouder die zelf ook mee speelt met hetzelfde spel. Kinderen en hun ouders betalen beide € 2,- toegang per persoon.

Is het wijkcentrum rolstoeltoegankelijk?

Zeker, we spelen in principe altijd op de begane grond en daar is alles ook drempelvrij en ruim genoeg. Mocht er op de eerste verdieping iets georganiseerd worden is dat geen probleem wat er is ook een lift. 
Er is trouwens ook een invalidentoilet aanwezig.

Hoe komen jullie aan alle bord en kaartspellen?

De club heeft zelf geen spellen in bezit, alle spellen zijn eigendom van vrijwilligers en bezoekers die hun eigen spellen meenemen. Respecteer daarom dat je altijd met een spel speelt van iemand anders of neem zelf een spel mee.
Zorg ervoor dat na afloop alles netjes in de doos wordt opgeruimd na het spel, zodat we de volgende keer niet alles hoeven uit te zoeken. Gebruik hiervoor de bijgeleverde zakjes en doosindeling zo goed mogelijk hoe je het spel hebt aangetroffen.

Hoe gaat zo’n speldag in zijn werk?

De meeste spellen beginnen spontaan. Iemand pakt een spel van de stapel en zegt “Wie doet er mee…?” Andersom kan het ook. Jij kunt een spel pakken en vragen “Wie kan mij dit spel uitleggen?”.
Vaak is het zo dat de groep die een spel gespeeld heeft na dat spel in een andere samenstelling aan een nieuw spel begint. Als meerdere tafels tegelijk klaar zijn met een spel ruilen we met elkaar vaak van tafel afhankelijk van wat het volgende spel is wat op tafel komt.

Welke spellen komen op tafel?

De spellen die we spelen zijn niet meer de spellen die we in de jaren 80 al deden zoals Risk, Stratego of Monopoly. Wel spelen we spellen die rond 2000 of later nieuw in de winkel zijn komen te liggen zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne en Ticket to Ride.
Er zijn zelfs spelers waarbij deze spellen al niet eens meer van zolder komen en liggen te verstoffen.
Voor spellen als Rummikub / Bridge / Schaken / Poker / Scrabble / etc. zul je ook niet gauw medespelers vinden op onze spelbijeenkomsten. De meeste bezoekers komen juist bij ons om andere bordspellen te spelen. De genoemde spellen kun je bij gespecialiseerde verenigingen spelen zoals een bridge- of schaakclub.

Ik ken geen enkel spel wat ik op deze website tegen kom?

Dat geeft niets. Ook al ken je geen enkel spel. Er is altijd iemand die de regels kent en deze graag uitlegt. Vaak is het zo dat ook de vaste bezoekers een korte opfrisser nodig hebben.
Als je niet zeker weet of een bepaald spel iets voor je is vraag dan gewoon om meer informatie. Het is geen enkel probleem als je zegt dat je liever eenvoudigere, kortere, lichtere spellen speelt dan een lang en ingewikkeld spel, zeker omdat je voor het eerst komt, of gewoon omdat je daar die dag meer zin in hebt. Geef duidelijk aan je medespelers aan of je al veel ervaring hebt met bepaalde spellen om wederzijdse teleurstellingen te voorkomen. De aanwezige gastvrouw/man wil je hier graag bij helpen!

Mag ik zelf een spel meenemen?

Ja natuurlijk. Maar niet alles zal op tafel komen. Onze regel is dat als je een spel bij een andere club kan spelen, zoals schaken, je dit niet bij ons zal doen. Dit is niet persoonlijk, wij hebben andere spelers als doelgroep.
Voor wargames, roleplaying, verzamelkaartspellen, etc. zul je van te voren even moeten informeren of er voldoende belangstelling voor is en dan kan dit op een speldag als een extra eraan vastgekoppeld worden, dan maken we van te voren reclame om meer geïnteresseerden hiervoor te vinden.

Ik wil een lang spel spelen en/of met veel deelnemers, hoe kan ik dit organiseren?

Laat het ons weten, neem via de email of WhattsApp contact met ons op. Voor sommige spellen begrijpen we dat het wel handig is om van te voren te weten of het op tafel gaat komen en willen mensen zich misschien voorbereiden door de regels alvast te gaan lezen.

We hebben het dan over spellen die ruim 4 uur duren of een bepaalde moeilijkheidsgraad hebben, of juist een niet al te moeilijke maar waar bijvoorbeeld ruim 8 deelnemers gewenst zijn.

We kunnen het als 'evenement' naast de reguliere speldag op deze website aankondigen en we kunnen regelen dat mensen zich dan wel even van te voren moeten aanmelden zodat we weten waar we aan toe zijn.

Vragen of twiijfel? Neem contact met ons op. Vragen staat altijd vrij en domme vragen bestaan niet.

 

Is er eten/drinken te koop?

Ja, er is een bar aanwezig. Er is in principe altijd iemand bij de bar aanwezig om je te helpen. Mocht je geen vrijwilliger bij de bar aantreffen vraag het dan even aan een aanwezige gastvouw/man.
Voor zeer schappelijke prijzen bieden we thee of koffie, frisdrank of zelfs bier aan. Kraanwater is overigens gratis verkrijgbaar.
“Eten” dat te koop is, is voor zover wij weten bij het schrijven van dit stukje alleen zakjes chips.
Aan de bar is alleen contactloos betalen / met pin beschikbaar! Alle opbrengsten hiervan gaan dan direct naar het buurthuis en hebben wij verder geen omkijken meer naar. Zorg voor een pinpas of ander betaalmiddel.
Kijk uit met eten en drinken bij de spellen. Het spel is eigendom van één van onze vrijwilligers of bezoekers en we zouden het vervelend vinden als de spellen beschadigd raken door bijvoorbeeld vette vingers.

Mag ik eten en drinken zelf meenemen?

Een bescheiden lunchtrommeltje met een boterham of een koekje voor bij de koffie is toegestaan. Drinken dien je aan de bar te kopen. Voor zeer schappelijke prijzen bieden we thee of koffie, frisdrank of zelfs bier aan. Mochten we niet aanbieden wat je graag drinkt is ook hier een bescheiden flesje drinken toegestaan maar met ons ruime aanbod lijkt ons dat niet nodig. Kraanwater is overigens ook gratis verkrijgbaar.
Kijk uit met eten en drinken bij de spellen. Het spel is eigendom van één van onze vrijwilligers of bezoekers en we zouden het vervelend vinden als de spellen beschadigd raken door bijvoorbeeld vette vingers.

Wat doen jullie met avondeten?

We regelen een Chinees buffet en we zorgen dat we rond 18.00 uur gezamenlijk aan tafel kunnen. Wil je meedoen met dit buffet geef dit dan uiterlijk rond 16.00 door aan degene die ook het entreegeld komt ophalen, meedoen met eten kost € 10,- per persoon.
We hebben een QR code die je kan scannen en daarmee betalen. Eventueel is het mogelijk om met een briefje van 10 euro contant te betalen, dan graag gepast meenemen. Of je kunt eventueel met een Tikkie betalen.
Heb je wensen als vegetarisch / geen varkensvlees / geen kip, geef dit door en we zullen met je overleggen over de mogelijkheden.

Ik wil graag iets anders avondeten, kan dat?

Op eigen gelegenheid kun je naar het winkelcentrum in de Provinciepassage op loopafstand. Wil daar eten halen en meenemen naar het wijkcentrum vraag onze vrijwilligers na het eten om hulp waar je het kan opruimen, we wijzen je graag waar je het afval kan laten. Ook zelf iets meenemen van huis of tussendoor thuis gaan eten en terugkomen is ook mogelijk.

Zijn er winkels/pin-automaat in de buurt?

Je kunt naar Winkelcentrum De Atlas op de Provinciepassage op loopafstand, daar vind je een Hoogvliet supermarkt en een Wereldfood supermarkt (van 12.00-18.00), verder Cafetaria Atlas, Pizzeria Sapori da Stefano, Sushi Shop, Grillroom Atlas Kitchen en restaurant De Lelie. Er is ook een pin-automaat in het winkelcentrum.

Ik heb helaas geen contant geld / geen pinpas bij me, wat nu?

Geen probleem, ben je met een vriend of familielid, kan die je misschien helpen? Anders kun je altijd via een vrijwilliger of de aanwezige gastvrouw/man vast tot een oplossing komen.

Tot hoe laat spelen jullie ’s avonds? Kan ik ook later binnenkomen?

Rond of na het avondeten binnenkomen voor een spelletje is geen probleem. Wel is er dan ook gewoon € 2,- toegangsgeld verschuldigd. Informeer bij een aanwezige gastvrouw/man om af te rekenen.
Uiterlijk 21.30 worden er geen nieuwe spellen meer begonnen, de bar gaat dicht en worden er al tafels teruggeschoven naar de situatie hoe het was toen we binnenkwamen. Uiterlijk 22.00 uur gaat het licht uit en de deur op slot.

Zijn er regels waar ik me aan moet houden?

Wees sportief. Win en verlies stijlvol en heb geduld met andere spelers. Ga niet schreeuwen of discussiëren. Probeer er volwassen over te praten of roep een aanwezige gastvrouw/man er even bij om te bemiddelen. Samen komen we er vast wel uit.

Let op je waardevolle spullen. Onze spelvrienden zijn allemaal te vertrouwen maar we spelen in openbare locatie. Er is tot nu toe nooit iets gebeurd en dat willen we graag zo houden.

Gevonden voorwerpen laten we achter in het wijkcentrum (aan de kapstok of achter de bar) en kunnen aldaar op openingstijden weer gevonden worden.

Ik lees iets over korting op spellen?

Als je bezoeker bent van onze speldag kun je om ons visitekaartje vragen. Bewaar deze goed!
Je kunt op vertoon van dit kaartje namelijk 10% korting krijgen bij Spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn (Hooftstraat 87, 2406 GE, 06-41862625).

Staat jouw vraag er niet tussen?

Schrijf je vraag dan in het formuliertje en stuur het ons. Op die manier krijg jij antwoord en kunnen wij onze rubriek uirbreiden om zodoende ook anderen te helpen.

Laat het ons weten!

Wat is je voornaam?
Ongeldige invoer
Wat is je Achternaam?
De emailadressen zijn niet hetzelfde
Ongeldige invoer

Andere websites

De content van deze website en van de websites
3D-Prints voor bordspellen
De Slag om Carcassonne
Bring & Buy
wordt verzorgd door de redactie van Bordspelwereld.

Over deze website

Spellen aan den Rijn is een bordspeelclub in Alphen aan den Rijn. Anders dan bij andere clubs heeft Spellen aan den Rijn geen leden die op vaste tijdstippen bij elkaar komen om met elkaar te spelen maar organiseert het bestuur vrij toegangkelijke speldagen in het Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Blijf op de hoogte

Ik ga akkoord met het Privacybeleid
Clicky
Web Analytics